Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2VOLIŠ PJEVATI, ZNAŠ SVIRATI? VIS Veritas aeterna vrši audiciju!

Napisao 
Published: 20 Listopad 2019

Voliš svirati i pjevati? Što još čekaš, dođi na audiciju i postani član Vokalno instrumentalnog sastava „Veritas aeterna“!

Vokalno instrumentalni sastav je nastao 2015. godine sa svrhom animiranja misa za mlade u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza u domu dr. Franje Tuđman, svake nedjelje u 19 sati. U kratkom periodu sastav se od nekoliko vokala proširio i obogatio s više pjevača i svirača te teži napretku u duhovnoj i liturgijskoj glazbi.

Često animira događaje poput susreta mladih ili duhovnih obnova, a odazvali su na više poziva za sviranje i pjevanje na misama u drugim župama pa tako i na vjenčanjima.

Specifični su jer nisu vezan za nijednu župu, a njihovi članovi su studenti koji su uglavnom iz drugih gradova došli studirati u Split.

„Samim napretkom kroz godine djelovanja dobili smo brojne pozive od organizatora zvučnijih koncerata i festivala moderne duhovne glazbe. Kroz taj angažman smo potpuno spontano napredovali, te smo počeli snimati spotove i pjesme“ – ističe voditelj VIS - a Veritas aeterna Antonio Grkeš.

Napominje Grkeš da su im sudjelovanja na brojnim festivalima i koncertima ipak u pozadini onoga zbog čega su tu, a to je animiranje svetih Misa na studentskom Kampusu i duhovnih obnova u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

veritas audicija

Što očekuje od kandidata koji dođu na audiciju?

Napominje Antonio Grkeš da će kroz audiciju tražiti osnove na ljudskom, religioznom i glazbenom planu.

„Smatramo da onaj tko želi biti dio nas treba biti redovit na svetim Misama, a po glazbenom planu nećemo tražiti ništa izričito teško, bitno je samo da imate sluha i da vladate samopouzdano svojim glasom te da ste u svakom trenutku spremni raditi na dobrobit našeg vokalno instrumentalnog sastava“ – zaključuje voditelj VIS – a Veritas aeterna Antonio Grkeš.

Ako se vidite kao novi član vokalno instrumentalnog sastava Veritas aeterna to možete učiniti kroz audicije koje će se održavati naredne tri nedjelje (20.10.2019. u 20h, 27.10.2019. u 20h i 3.11.2019. u 20h) u kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu iza svete Mise koja počinje u 19 sati.

U slučaju da ne možete doći na audiciju u navedenim terminima,  pošaljite poruku u inbox Facebook stranice VIS – a Veritas aeterna  ili se javite voditelju Antoniu Grkešu na broj telefona 095 536 7776.