Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Svečanim misnim slavljem na Kampusu započeo volonterski projekt "72 sata bez kompromisa"

Napisao 
Published: 18 Listopad 2019

U četvrtak 17. listopada u velikoj dvorani studentskog centra na Kampusu svetim misnim slavljem kojeg je predvodio povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Prović uz koncelebraciju don Borisa Jozića i patera Hrvoja Mravka započeo je veliki volonterski projekt “72 sata bez  kompromisa” u organizaciji Studentskog katoličkog centra, SKAC Split. 

Volonterski je to projekt međunarodnog predznaka koji se provodi u 9 europskih zemalja te koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ove godine projekt je aktivan u 11 hrvatskih gradova među kojima je i tradicionalno grad Split.

U početku svečanog misnog slavlja dr. don Mihael Prović naglasio je pojam volonterstva i konkretnog djelovanja na jednoj ovakvoj akciji.

„Lijepo je da naše mlade generacije imaju neke nove poglede na svijet. Predivno je da ste puni ideala te da svoj život želite usmjeriti ne samo egocentrično sebi, nego i na svoje bližnje i potrebite“ – istaknuo je duhovnih studenata Sveučilišta u Splitu don Mihael Prović na početku misnog slavlja.

U propovijedi don Mihael je rekao da je upravo projekt „72 sata bez kompromisa“ jedan odgovor na Božji poziv, te ističe da moramo biti svjesni Božjeg nauma u svakome od nas.

„Tijekom cijelog života čovjek pokušava naći sebe. Moramo priznati da možda nekad naša slika o sebi dolazi do nepodudaranja s Božjom slikom o nama, jer On ima neki drugačiji plan. Bog nam zato odluči s vremenom pokazati nekakve drugačije, reklo bi se ljepše puteve za nas osobno. I jednog dana, ako svi mi to uspijemo prepoznati, te uz to biti sretni i zadovoljni s tim svojim životom, pozivom ili načinom života, koji će uistinu početi biti bez kompromisan“ – rekao je u propovijedi don Mihael.

Smatra da su ova tri dana poput jedne duhovne obnove, jer nas ovaj događaj obogaćuje, i tjelesno i duhovno te od nas bez kompromisno traži da pomažemo jedni drugima danas, ali i svaki drugi dan.

„Volio bih da vaš volonterski rad ne završi samo s ovom volonterskom aktivnošću, nego da se možda i nakon ovih projekata uključite u udruge ili neke zajednice koje godinama već djeluju u našem gradu i našoj nadbiskupiji. Također i one pomažu najpotrebitijima u njihovim nevoljama“ – zaključio je povjerenik Ureda za pastoral mladih SMN dr. don Mihael Prović.

Prisutnima se na kraju svete mise obratila jedna od voditeljica SKAC – ovog volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“ Doris Nazor. Svima je poželjela ugodnu dobrodošlicu uz puno lijepih volonterskih iskustava.

„Ovom akcijom zaista mnogo ćete dobit i želim vam da otvorite svoja srca za sve izazove koji vas čekaju. Želim vam u ime organizacijskog odbora splitskog SKAC - a dobar provod. Poručujem vam da budite strpljivi, veseli, radosni jer vi ste svi mladi i imate tu snagu koja nam je svima potrebna“ – zaključila je Doris Nazor iz Studentskog katoličkog centra, SKAC Split.

U 11 hrvatskih gradova koji sudjeluju u projektu „72 sata bez kompromisa“ provoditi će se razne volonterske akcije koje će trajati do nedjelje. Veliki volonterski projekt koji u Splitu okuplja preko 600 volontera završit će u nedjelju u 12 sati u velikoj dvorani studentskog centra na Kampusu svetim misnim slavljem za sve volontere i one koji su sudjelovali u projektu „72 sata bez kompromisa“.