Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Održan „IGNIS susret za mlade“ u studentskoj kapelici

Napisao 
Published: 15 Listopad 2019

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije organizirala je 14. listopada „IGNIS susret za mlade“ u studentskoj kapelici Bl. Ivana Merza na Kampusu.

U susretima koji su za Katoličku karizmatsku obnovu u Duhu Svetom uvijek otvoreni za sve studente i mlade koji žele doći, pomoliti se za osobnu nakanu i samim time dublje upoznati Boga to mogu učiniti svaki drugi i treći ponedjeljak u mjesecu u kapelici Bl. Ivana Merza na Kampusu od 20:30 sati ili u Franjevačkom klerikatu O. fra Ante Antića zadnji ponedjeljak u mjesecu s početkom od 19 sati.

„Svi studenti i mladi su uvijek dobrodošli na naše susrete, jer upravo i očekujemo mlade na našim karizmatskim susretima i druženjima“ – rekla je Ines Karalić iz Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom – „IGNIS“.

Članovi Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom – „IGNIS“poručuju kako duhovnost više ne shvaćaju kroz svoje susrete i molitve kao formalnost, nego su je shvatili kao nešto što svakodnevno oni, ali i svi mi moramo razvijati, a upravo su je mnogi razvili kroz druženje s Bogom u molitvi na susretima za mlade.

Osim u studentskom domu dr. Franjo Tuđman duhovni susreti za mlade „IGNIS“ organiziraju se i u Franjevačkom klerikatu O. fra Ante Antića zadnji ponedjeljak u mjesecu s početkom od 19 sati uz potporu duhovnika Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom – „IGNIS“ don Danka Kovačevića.

„Naši susreti u Franjevačkom klerikatu započinju svetom Misom, nakon toga slijedi svjedočanstvo gdje studenti i mladi mogu vidjeti i čuti brojne zanimljive istinite priče te tako uvidjeti izravnu Božju prisutnost prema ljudima koji su se našli u životnim poteškoćama. Nakon svjedočanstva slijedi slavljenje i klanjanje. Slavljenje možemo smatrati jednim od novih pojmova, a veže se uz karizmatski pokret izražavanja najdubljih čežnji prema našem Spasitelju kroz glazbu i pjesme“ – objasnila nam je Ines Karalić te je i ovim putem pozvala sve studente i mlade da im se pridruže u molitvi i pjesmi u njihovim „IGNIS susretima za mlade“.