Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2



Članovi SKAC - a organizirali humanitarni koncert za Sigurnu kuću

Napisao 
Published: 04 Listopad 2019

U četvrtak, 3. listopada na splitskoj rivi, mladi i studenti iz Studentskog katoličkog centra Split – SKAC_ST organizirali su humanitarni koncert za Sigurnu kuću – sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

Već tradicionalni humanitarni koncert ujedno je bio i pozivnica svim mladima na priključivanje u skorašnji veliki volonterski projekt mladih pod nazivom „72 sata bez kompromisa“. Tradicionalni volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“ održat će se u 11 hrvatskih gradova, a samo na području Splita okupit će oko 700 volontera. Građani koji su posjetili splitsku rivu i tako uveličani humanitarni koncert za Sigurnu kuću – sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja dodatno su se informirali na SKAC – ovom štandu o njihovom projektu „72 sata bez kompromisa“, a na istom mjestu za mogli donirati svoj iznos za pomoć u ovoj humanitarnoj akciji.

„Ove godine smo odlučili dva tjedna prije organizirati humanitarni koncert i tako staviti naglasak na Sigurnu kuću i njihove potrebe za koje se ujedno brine Caritas Nadbiskupije Split. Željeli smo i ovim putem dati priliku svim mladima koji se žele prijaviti te još jednom najaviti veliki volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ – rekla nam je u izjavi Paula Mužinić potpredsjednica splitskog SKAC – a.

Osim što je za zabavni dio večeri bio zadužen splitski pop rock bend Taxi, humanitarni događaj na svojevrstan način su obilježili i članovi Hrvatskog Nadzemlja. Izveli su radio dramu „Nemir“ i time građanima dali jasnu poruku u kojoj su ih pozvali da se suprotstave svakom obliku obiteljskog nasilja!

 „Ova drama koju smo interpretirali kroz čitanje bila je i regrutacijskog tipa, a sama svrha je bila da pozovemo sve mlade koji su kroz volonterstvo voljni dat svoj doprinos onima kojima je najpotrebnije, a ove godine je akcent  upravo na ljude koji trpe obiteljsko nasilje“ – ističe Pere Eranović, glumac HNK Split i član Hrvatskog Nadzemlja koji je i ovim putem pozvao sve mladi na priključivanje u akciju „72 sata bez kompromisa“.

Svoju podršku tradicionalnom humanitarnom koncert za Sigurnu kuću dala je i Silvana Dragun savjetnica u Odjelu za socijalnu skrb i demografiju u Gradu Splitu. Predstavnica iz Grada Splita istaknula je stalnu zainteresiranost i potporu koju Grad Split kao institucija pruža u organizaciji ovakvih manifestacija.

„Osobito nam je drago kada mladi volontiraju i na taj način vidimo plodove njihovog rada, to nas uvelike ohrabruje i motivira da upravo mladima svakodnevno pomažemo i pružamo potporu u ovakvim manifestacijama“ – zaključila je Silvana Dragun.

Humanitarna akcija traje do 20. listopada, a svi koji žele, mogu pomoći uplatom na namjenski račun:

Studentski katolički centar Split – SKAC_ST

IBAN: HR4624840081502013772, Raiffeisen Austria d.d.

Svrha uplate: donacija za Sigurnu kuću

Sva prikupljena sredstva donirat će se Caritasu Nadbiskupije Split koji vodi Sigurnu kuću, jedinu takvu na cijelom dalmatinskom području.