Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Studentska sveta misa na Kampusu

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 31 Listopad 2018

S nedjeljom, 28. listopada 2018. godine, započele su studentske svete mise u kapelici bl. Ivana Merza u studentskom domu Dr. Franjo Tuđman - Kampus, Split u promijenjenom terminu - u 19:00h. Svete Mise predvodi povjerenik za mlade dr.sc. don Mihael Mišo Prović, dok ih glazbeno animira VIS Veritas aeterna.

Don Mihael je, za vrijeme svete Mise, svim mladima, a na poseban način ovogodišnjim brucošima zaželio dobrodošlicu. Upoznao ih je sa aktivnostima Ureda za pastoral mladih navodeći kako je to i mjesto, i prilika za cjelovitu izgradnju svoje osobnosti. osvrnuo se i na dobru suradnju sa Sveučilištem: "Splitsko sveučilište drugo je po veličini u Hrvatskoj, koje broji oko 20 000 studenata. Nedvojbeno je da sa studijem započinje intenzivno vrijeme odrastanja. Da bi rasli u svojem znanju za to se već godinama brine veliki broj profesora i stručnjaka na raznim fakultetima. Ipak, osim onog profesionalnog, student je pozvan i na rast u svojoj vjeri. A da bi na tom putu bili ohrabreni, za to se pobrinula Crkva. Splitsko-makarska nadbiskupija nudi mladima bogat duhovni sadržaj. Od mjesečnih duhovnih obnova na Kampusu, preko mjesečnih susreta za mlade s Hrvatskim Nadzemljem, od duhovnih koncerata, do brojnih volonterskih akcija." Pozvao je sve mlade na otvorenost prema Crkvi, ohrabrivši ih riječima: "Susret s teškoćama za vrijeme studija nešto je što je samo po sebi prirodno. Ipak, u takvim naizgled bezizlaznim situacijama, upravo je Crkva utočište za save one koju su u strahu, kao i izvor utjehe i snage. Iskoristite priliku za svetu ispovijed, za odlazak na svetu Misu. Uključite se u neku od aktivnosti koje vam nudi naša Nadbiskupija."

U ime Studentskog centra, na kraju mise, studentima se obratio i zaželio dobrodošlicu Marijan Bašić. Svetu Misu na Kampusu već četvrtu godinu za redom animira vokalno-instrumentalni sastav Veritas aeterna koji broj 20-ak aktivnih pjevača i svirača, mahom upravo studenata. Također animiraju i broje susrete duhovnog karaktera, te sudjeluju na koncertima u organizaciji same nadbiskupije i šire. Zbor vodi Antonio Grkeš, mladi dubrovački glazbenik, student Umjetničke akademije u Splitu.