Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Misa za početak akademske godine 2018./19. na splitskom Kampusu

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 15 Listopad 2018

U ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine, održana je sveta Misa i zaziv Duha Svetoga za početak akademske godine 2018./2019.,u sportskoj dvorani Studentskog centra „Dr Franjo Tuđman“, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske Nadbiskupije, Studentskog centrai Splitskog sveučilišta. Svetu Misu predvodio je nadbiskup mons. Marin Barišić, dok su u koncelebraciji s njim bili i povjerenik za mlade dr.sc. don Mihael Mišo Prović, prodekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu dr.sc. fra Ante Akrap, fra Ivo Ratočić, te don Gabrijel Kamber.

Nadbiskup je na samom početku svete Mise pozdravio svećenike, predstavnike županijskih i gradskih vlasti, rektora, dekane, profesore, sve djelatnike Sveučilišta u Splitu i studente. U svojoj se propovijedi dotaknuo vremena u kojem danas živimo: „Teška su vremena. Današnji čovjek je poput ljušture subjektivnosti, u kojoj sam sebi postaje središtem i bježi od stvarnosti. Ipak, pozvani smo na nešto dublje, pozvani smo tražiti i težiti punini života, koju otkrivamo u sebi, u svome srcu, ali samo u zajedništvu s Bogom.“  Potaknuvši mlade na molitvu, i zauzetost u izvršavanju svojih studentskih obaveza završio je riječima: „Dragi mladi, ispred vas je vrijeme nesigurnosti i nesnalaženja. Baš u tom vremenu želim vam da se nađete! Budite savjesni, i neka plod vašega rada bude uspjeh. Ipak, neka vam ovo vrijeme studiranja bude i prilika da se odgajate i težite, osim uspješan, postati i dobar čovjek, čovjek koji je spreman na vršiti djela ljubavi.“
Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.

Na kraju Euharistijskog slavlja don Mihael je podsjetio sve mlade da se mogu osloniti na Crkvu koja im je kadra pomoći u njihovu dozrijevanju u duhovnosti. Također je uputio riječi zahvale svim nazočnima, a na poseban način splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu, predsjedniku gradskog vijeća Igoru Stanišiću, ravnatelju Studentskog centra dipl.iur. Petru Smajiću i rektoru Splitskog sveučilišta prof.dr.sc. Draganu Ljutiću, te je iste je pozvao da se s par riječi ohrabrenja obrate mladima.

Potom je uslijedio domjenak.