Najave događanja

Nedjelja, 18. 03. u 20:00 sati
Duhovna obnova i korizmena misa za studente
Srijeda, 21. 03. u 20:30 sati
Hrvatsko nadzemlje: Bog je mlad

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2U Splitu održan „Katolički turnir u hokeju“

Napisao/la  Nikola Barbarić
Published: 05 Ožujak 2018

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod vodstvom Nikole Barbarića, organizirao je „Katolički turnir u hokeju“ u sportskoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u petak, 2. ožujka.  

Na početku turnira, sve prisutne, pozdravio je ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa don Edvard Punda koji je ujedno predvodio uvodnu molitvu u turnir. Osjetila se prava sportska energija i euforija. Ovaj turnir u hokeju nije se igrao na ledu već na običnoj površini u tenisicama i sportskoj odjeći, poput malonogometnog turnira, a za sportsku opremu i sve potrebne rekvizite za igru pobrinuo se organizator. Cilj igre bilo je okupljanje i druženje srednjoškolaca, studenata i mladih do 30 godina.

Na turniru je sudjelovalo jedanaest domaćih ekipa: Sk Lation, Dobri momci, Hrvatsko nadzemlje, Sjemeništarci 1, Sjemeništarci 2, Jadran 2018, Radost, Sveti Marko Neslanovac, Mala ladno, Skalice Ice Knight i Mandrili. Ekipe su bile muške, jedna ženska i jedna mješovita ekipa sastavljene od tri igrača i jednog golmana. Utakmica se igra u dva poluvremena u trajanju po 15 minuta. Natjecanje su sudili profesionalci iz Hokej kluba „Spartanac Split“: Ivan Miloš, Ivan Kljaković, Petar Bošković i delegat Luka Androj.

Pobjednici turnira bili su ekipa „ Sk Lation“ - studenti medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu iz Njemačke. Drugo mjesto je pripalo djevojkama iz ekipe „Radost“ - članice studentske udruge iz SKAC_St-a. Treće mjesto osvojila je muška ekipa „Mandrile“ “ iz kluba „Spartanac Split“. Nagradu za fair play zasluženo je osvojila mješovita ekipa „Hrvatsko Nadzemlje“, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Marijan Luetić iz redova Spartanca.

Na kraju turnira završnu riječ održao je povjerenik za mlade don Mihael Prović koji je zahvalio svim igračima, pobjednicima, te svima koji su pomogli pri organizaciji prvog Katoličkog turnira u hokeju.

Pobjedničke ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a sve momčadi uspomenom o sudjelovanju na turniru. Nakon natjecanja, za sve sudionike je upriličeno prigodno druženje.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo ovakvim sportskim događajem te su posvjedočili da su kućama otišli oplemenjeni novim i predivnim iskustvom za koje se nadaju da će se uskoro ponoviti.