Najave događanja

Nedjelja, 18. 03. u 20:00 sati
Duhovna obnova i korizmena misa za studente
Srijeda, 21. 03. u 20:30 sati
Hrvatsko nadzemlje: Bog je mlad

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Predstavljena humanitarna akcija "Dobro srce studenata"

Napisao/la  Kristina Bitanga
Published: 11 Prosinac 2017

Povodom početka devete humanitarne akcije „Dobro srce studenata Splita“, u ponedjeljak  11. prosinca u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Splitu, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni ciljevi i program akcije.

Akcija je započela 11. prosinca i trajat će do 21. prosinca i za to vrijeme na predviđenim mjestima prikupljat će se prehrambene namirnice, odjeća i obuća te higijenske i ostale potrepštine koje će Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije za nadolazeće Božićne blagdane podijeliti socijalno ugroženim studentima grada Splita. 

Organizatori ove, već tradicionalne, akcije su Sveučilište u Splitu, Caritas Nadbiskupije Split, Studentski centar Split i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Akciju podržavaju sve sastavnice Sveučilišta, Studentski zbor, krovna udruga alumni „Asus“ i Centar za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu.

Studenti i zaposlenici Sveučilišta svoje donacije mogu predati u svim restoranima Studentskog centra, svim sastavnicama Sveučilišta i recepcijama studentskih domova.

U sklopu akcije održati će se i humanitarni koncert 21. prosinca na Medicinskom fakultetu. Uz orkestar i soliste HNK-a Split nastupiti će i studenti Umjetničke akademije. Umjesto kupnje ulaznica, posjetitelji će davati novčane priloge u skladu sa svojim mogućnostima.