Najave događanja

Nema događanja

pp

pp3

pp4

pp2

Mise zornice u Kampusu

29 Studeni 2016

Svako jutro u 6.30 sati u Pastoralnom centru „Bl. Ivan Merz“ u studentskom domu Dr. Franjo Tuđman – Kampus (ulica Cvite Fiskovića 3, Split), slave se adventske mise zornice. Svete mise predvodi studentski kapelan don Mihael Prović a na misama pjeva glazbeni sastav Veritas aeterna.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i Studentskog Centra Sveučilišta u Splitu u četvrtak navečer u sportskoj dvorani studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" održana je sveta Misa u spomen na tragični pad grada Vukovara i Škabrnje. Na samom početku okupljeni su pogledali video izvještaj s prošlogodišnjeg sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i poslušali pjesmu "Grad heroj" koju izvodi VIS Veritas aeterna, grupa Dalmatino i klapa Adriaticum. Nakon toga uslijedila je sv. Misa koju je predvodio fra Božo Vuleta, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira, uz koncelebraciju don Alena Keria i don Mihaela Provića, studentskog kapelana.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Savjetovališta za međureligijski dijalog i studentski pastoral Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra u četvrtka, 10.11. u galeriji sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu održana je monodrama "Priče iz Vukovara" Siniše Glavaševića. Riječ je autorskom projektu mladog glumca Pere Eranovića koji je zamišljen kroz boravak u vukovarskom skloništu gdje nastaje interakcija ratnog izvjestitelja i njegovih sugrađana, glumca i publike.

Započeo tečaj ikonopisa

05 Studeni 2016

U organizaciji Centra za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu, kroz svoje sastavnice, psihoško savjetovalište i savjetovalište za međureligijski dijalog i studentski pastoral, te Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije ovog petka započeo je tečaj ikonopisa.

Na nedjeljnoj sv. Misi u studentskom domu na Kampusu dvoje volontera "72 sata bez kompromisa" su predstavili ovogodišnju humanitarnu akciju. Ovogodišnja akcija se odvija u pet gradova u Hrvatskoj, a od toga u dva grada u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, odnosno u Splitu i Sinju.

Splitski projekt „72 sata bez kompromisa“ ima jedan poseban događaj, a to je humanitarni koncert banda "Aura" i Haria Rončevića na splitskoj rivi s početkom u 21 sat. Ulaz će biti besplatan, a sve dobrotvorne donacije će ići za Caritasovo sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja, odnosno za splitsku „sigurnu kuću“.

Humanitarni ples Sveučilišta u Splitu održan je u utorak navečer, 4. listopada u novootvorenom restoranu "Kampus" Studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman". Prikupljala su se sredstva za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa, a tom su prigodom doc. dr. sc. Mirjana Milić, predsjednica ASUS-a, i prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor splitskog sveučilišta, uručili ček u iznosu od 35 tisuća kuna ravnateljici Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, s. Vlatki Topalović. Ravnateljica se srdačno zahvalila na podršci Sveučilišta podsjećajući da Caritas stipendira studente slabijeg imovinskog stanja kojima će ova pomoć biti i više nego dobrodošla.