Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Super User

Super User

Quisque interdum hendrerit molestie. Vestibulum adipiscing, tellus sit amet accumsan lobortis, Quisque interdum hendrerit molestie. Vestibulum adipiscing, tellus sit amet accumsan lobortis.
Adresa internetske stranice: http://www.smartaddons.com
26 Rujan 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2020./2021., organizira novu sezonu igranja Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

23 Lipanj 2019

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, održana je posljednja u nizu u ovoj akademskoj godini duhovna obnova. Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem, ovoga je mjeseca u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, ugostio don Ivana Urlića, vicerektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

27 Veljača 2018

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko–makarske nadbiskupije, u subotu, 05. svibnja 2018. godine, s početkom u 20 sati, održat će se festival duhovnih glazbe Sudamja fest 2018.

Sudamja fest je festival osnovan u spomen sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, te se održava u devetnici proslave njemu u čast.

Natječaj za sudjelovanje na Sudamja festu otvoren je do 12. ožujka 2018. godine, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka u medijima, elektronskim putem i putem društvenih mreža, dok će autori biti osobno obaviješteni. Izvođači čije skladbe organizacijski odbor uvrsti u program festivala, studijske snimke skladbi trebaju dostaviti odboru festivala najkasnije do 6. travnja. Redoslijed nastupa na “Sudamja festu” određuje Organizacijski odbor.

14 Veljača 2018

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i Hrvatsko nadzemlje organizirali su Katehezu za mlade te sv. Misu s pepeljanjem u srijedu, 14. veljače 2018., u kapelici bl. Ivana Merza u domu dr. Franje Tuđmana na Kampusu. Susret je predvodio don Mihael Mišo Prović, studentski kapelan i povjerenik Ureda, a pjesmom je animirao VIS Veritas aeterna. U kratkoj katehezi prije Mise don Mihael je govorio o liturgijskom razdoblju Korizme i mladima na srce stavio razmatranje o otajstvu svoga krštenja. Kazao je također kako se u Korizmi trebamo truditi postiti, darivati milostinju koliko je tko u mogućnosti, pomagati bližnjima te više moliti, a posebno više čitati Bibliju.

19 Veljača 2018

Prošloga tjedna mladi iz Hrvatskog nadzemlja odazvali su se akciji kuhanja za beskućnike u splitskoj udruzi Most. Dio je to njihovog karitativnog djelovanja u kojem svakog mjeseca, osim redovitih tribina svake treće srijede, nastoje poduzeti pojedine nesebične akcije za potrebite. Osim pomaganja u Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, ovo im je druga akcija kuhanja za beskućnike u kojem su podijelili 35 toplih obroka uz prigodan kolač za desert. Želja mladih iz Hrvatskog nadzemlja jest da oni sami kroz ovakvu karitativnu djelatnost razviju veću svijest o potrebi davanja za druge kako sâm Isus Krist uči te kako bi svojim primjerom potaknuli i druge ljude, osobito mlade, da svoje vrijeme posvete bližnjem.

30 Kolovoz 2017

Studentski kapelan Sveučilišta u Splitu i Povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović bio je gost Ane Krolo u emisiji Osvrt na Tv Jadranu. Razgovarali su o Duhovnosti mladih.

Voditeljica emisije Osvrt Ana Krolo ugostila je u srijedu 30. kolovoza 2017. studentskog kapelana Sveučilišta u Splitu i povjerenika za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihaela Mišu Provića.  Razgovarajući o Duhovnosti mladih don Mihael se osvrnuo na dosadašnji rad sa studentima Sveučilišta te na dosadašnji rad sa mladima iz župnih zajednica. Na poseban način don Mihael se osvrnuo na projekte u studentskom Kampusu (Ćakula s duhovnikom, Mise, duhovne obnove, tribine te projekt Nightfever u Pastoralnom centru „Bl. Ivan Merz“ u studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“), te projekte usmjerene na rad sa mladima iz župnih zajednica (Katolička malonogometna liga „Ivan Pavao II.“,  susreti „Hrvatskog nadzemlja“, razni izleti i hodočašća mladih te proslava Blagdana sv. Dujma zaštitnika grada Splita i nadbiskupije kroz projekte Sudamja kup i Sudamja fest).

13 Kolovoz 2017

Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i ove se godine prigodom svetkovine Velike Gospe, u subotu 12. kolovoza, zaputilo na tradicionalno 35. hodočašće Gospi Sinjskoj "Od Gospe do Gospe" kako bi zahvalili BD Mariji na majčinskom zagovoru te pokorom Bogu iskazali slavu. Okupljanje je započelo ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu sakramentom pomirenja, kojemu je pristupio veliki broj mladeži, a nastavljeno je molitvom krunice te euharistijskim slavljem koje je pred polazak na višesatno noćno pješačenje predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joškom Kodžomanom, predstojnikom Ureda za mlade don Mihaelom Provićem, župnikom Gospe od Otoka don Rankom Vidovićem, solinskim kapelanom don Nikolom Mikačićem i tajnikom don Gabrijelom Kamberom.

01 Veljača 2017

Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom „Krist, nada naša“ (Usp. 1 Tim 1,2), održat će se 29. i 30. travnja 2017. godine u Vukovaru, u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade. Na ovaj susret pozvani smo i mi kako bismo sa mladima iz Splitsko-makarske nadbiskupije sudjelovali na ovom nacionalnom susretu mladih.

29 Studeni 2016

Svako jutro u 6.30 sati u Pastoralnom centru „Bl. Ivan Merz“ u studentskom domu Dr. Franjo Tuđman – Kampus (ulica Cvite Fiskovića 3, Split), slave se adventske mise zornice. Svete mise predvodi studentski kapelan don Mihael Prović a na misama pjeva glazbeni sastav Veritas aeterna.