Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i ove se godine prigodom svetkovine Velike Gospe, u subotu 12. kolovoza, zaputilo na tradicionalno 35. hodočašće Gospi Sinjskoj "Od Gospe do Gospe" kako bi zahvalili BD Mariji na majčinskom zagovoru te pokorom Bogu iskazali slavu. Okupljanje je započelo ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu sakramentom pomirenja, kojemu je pristupio veliki broj mladeži, a nastavljeno je molitvom krunice te euharistijskim slavljem koje je pred polazak na višesatno noćno pješačenje predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joškom Kodžomanom, predstojnikom Ureda za mlade don Mihaelom Provićem, župnikom Gospe od Otoka don Rankom Vidovićem, solinskim kapelanom don Nikolom Mikačićem i tajnikom don Gabrijelom Kamberom.

Na nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži, koji se održao u Vukovaru od 29. do 30. travnja, odazvalo se više od 30 tisuća mladih iz Hrvatske te okolnih zemalja. Među njima je bilo oko tri tisuće mladih u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja i glazbenog sastava Veritas aeterna uputili su se u prvom satu subotnjeg dana te su po dolasku na sami istok Hrvatske u ranojutarnjim satima posjetili Osijek i konkatedralu sv. Petra i Pavla. Potom su se uputili u Vukovar gdje su upoznali župnika domaćina vlč. Dejana Čaplara i obitelji kod kojih su bili smješteni.

Hrvatsko nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu bilo je proteklog vikenda središte mnogih hodočasnika iz cijele domovine. Među njima su bili mladi iz Splitsko-makarske nadbiskupije, točnije ekipa VIS Veritas Aeterna i Hrvatskog Nadzemlja predvođeni povjerenikom za mlade dr. sc. don Mihaelom Provićem. Povodom blagdana sv. Josipa 19. ožujka, nacionalno svetište imao je raznovrsni program, a započelo je u subotu s euharistijskim slavljem kojeg je predvodio don Mihael Prović u koncelebraciji sa župnikom mons. Antunom Senteom.

Prijave za SHKM - Vukovar 2017.

01 Veljača 2017

Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom „Krist, nada naša“ (Usp. 1 Tim 1,2), održat će se 29. i 30. travnja 2017. godine u Vukovaru, u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade. Na ovaj susret pozvani smo i mi kako bismo sa mladima iz Splitsko-makarske nadbiskupije sudjelovali na ovom nacionalnom susretu mladih.

Ured za pastoral mladih organizira hodočašće mladih u Zagreb – Asiz – Rim i Padovu, od petka 16. prosinca do srijede 21. Prosinca. Program hodočašća je slijedeći:

Dan sjećanja na žrtvu  Vukovara ove je jubilarne 25. godine, pokazao na predivan način koliko dobrote, bogatstva, ponosa,  ljubavi i mira ima mlada hrvatska država u svom novom naraštaju, rođenom poslije Domovinskog rata. Tisuće i tisuće mladića i djevojaka, iz svih hrvatskih krajeva i zemalja svijeta gdje žive Hrvati, pokazali su da su spremni izgrađivati sebe i svoju domovinu onako kako su ju poginuli, poubijani, masakrirani hrvatski branitelji u Vukovaru, sanjali.