Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Ured za pastoral mladih SMN u suradnji s Brankom Medakom snimio je novi video spot s pjesmom „Rabi“

Napisao 
Published: 29 Siječanj 2021

Ured za pastoral mladih SMN u suradnji s Brankom Medakom snimio je novi video spot s pjesmom „Rabi“.Ideja za spot inspirirana je tekstom pjesme u kojem odiše svjesnost vlastitog licemjerstva i slabosti.  Rastrganost između dobra i zla, ali i Božja upornost i ne odustajanje usprkos nervoznoj borbenosti tame. To dovodi čovjeka do predanja bez obzira na sve preživljene padove.

Za tekst i glazbu pjesme zaslužan je upravo Branko Medak, a aranžman je djelo Antonija Tkaleca. Medaku je od djetinjstva glazba velika ljubav, a punih 10 godina glazbu živi putem klavira, harmonike, gitare i tenorskog glasa koji u trenucima odzvanja poput glasa trogirskog slavuja, Vinka Coce. Član je glazbenog sastava „Vertigo“.

Uoči njegovog nastupa na Splitskom festivalu 2018. godine, Croatia Records objavila je debitantski album s 12 pjesama među kojima su najpoznatije “Dalmacija uvik fali”, “Repatice”, “Karma južnjačka” duet s Davorom Radolfijem, te “Feral” i “Imat tebe cilu” kojima je osvojio srca mnogobrojne publike i u kojima se osjeti onaj istinski zvuk Dalmacije.

Mnoge od tih pjesama su i nagrađivane na festivalima, kao što su Melodije hrvatskog juga, Marko Polo fest itd. Prvi put nastupa na Splitskom festivalu 2017. godine, a već iduće godine s pjesmom “Kad zapiva Dalmacija” osvojio je treću nagradu splitske publike, a njegova suradnja s Davorom Radolfijem i pjesma "Karma južnjačka" proglašena je jednim od najboljih dueta te godine.

Posebnost ovog Metkovčanina je osobita ljubav prema etno glazbi koju pokazuje u sviranju lijerice, dipli, gusla i gajdi.

Popularnom duhovnom glazbom izrazitije se počinje baviti upravo 2018. Godine kada je ova njegova pjesma "Rabi" uvrštena u program Sudamja Festa 2018.

Ideju video spota osmislili su Marin Gabelica i Ivan Trpimir Lozić, a režija i montaža djelo je Ivana Trpimira Lozića uz asistenciju Marina Gabelice. Ivana Banović dala je svoj doprinos u vidu tehničke pomoći

U spotu je sudjelovao pjevač Branko Medak te glumci u glavnim i sporednim ulogama; Davor Pavić, odnosno: Ivana Banović i Ivan Trpimir Lozić.

Spot se snimao u Ninu, a cijelu produkciju video spota i pjesme „potpisuje“  predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.