Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Kninski VIS „David“ u suradnji s Uredom za pastoral mladih SMN snimio video spot s pjesmom „Sine Davidov“

Napisao 
Published: 30 Lipanj 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom „David“ snimio je novi video spot s pjesmom „ Sine Davidov“. 

VIS David djeluje od 2013. godine u sklopu HKD Napredak Knin, a vjerno sudjeluju i u župi sv. Ante u Kninu kao slavljenički tim.

Sviraju isključivo duhovnu glazbu, osim toga obrađivali i razne prepjeve s nekoliko autorskih pjesama. Aktivni su na duhovnim obnovama, animiraju mise i klanjanja u svojoj i drugim župama te surađuju sa svećenicima i rado se odazivaju na svaki poziv gdje imaju prigodu slaviti Gospodina. Vrijedi napomenuti da su sudjelovali na nekoliko festivala duhovne glazbe, a samostalno ili s drugima nastupaju na slavljeničkim večerima i koncertima duhovne glazbe.

Glazba i tekst pjesme „Sine Davidov“ djelo je Darija Galića, dok je za aranžman uz Galića zaslužan i Andrej Sučić. Za ideju, režiju, montažu i u konačnici snimanje novog video spota s pjesmom „Sine Davidov“ zaslužni su Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica.

Kada se osvrćemo na konkretnu priču i ideju spota, dolazimo do spoznaje da sama priča u spotu prati lika koji u sebi skuplja bijes i ignorira Božji poziv na obraćenje. Štoviše, odbija ga do te granice da bježi od njega dok ga počinje hvatati paranoja da ga netko uhodi. Na kraju shvaća da više ne može bježati i postaje vjeran kada vidi Isusove uskrsne rane.

„Ono što ga je najviše zbunjivalo je to što Isus nije izgledao kao Isus, nego kao bilo koji čovjek s ulice.  To je upravo ono što je shvatio na kraju: Isus se upravo nalazi u svakom čovjeku i jedino rješenje za obraćenje je obgrliti tog Isusa“, objašnjavaju nam idejni realizatori novog video spota koji je u produkciji Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

U spotu uz članove VIS-a „David“ iz Knina su sudjelovali vokali Darijo Galić i Tereza Anić-Ćurko, te glumci Davor Pavić i don Josip Ulić. Odabrane lokacije snimanja bile su Kninska tvrđava, splitsko Duilovo i župa sv. Spasa na splitskim Mejašima.  Cijelu produkciju video spota i pjesme „potpisuje“  predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.