Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Ured za pastoral mladih SMN u suradnji s VIS - om „Sveti Matej“ snimio novi spot s pjesmom „Pogledaj Isusa“

Napisao 
Published: 28 Svibanj 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom „Sveti Matej“ snimio je novi video spot s pjesmom „Pogledaj Isusa“.  VIS „Sveti Matej“ djeluje od 2017. godine u župi sv. Mateja u Splitu. Pjevanjem i sviranjem nedjeljom slave Boga na Svetoj misi za mlade, također glazbeno animiraju i vjenčanja u svojoj, ali i u drugim župama.

Zaslužna za tekst video spotom obrađene pjesme je Ivana Jadrić, dok su je glazbeno obradili Mirko Jadrić i već spomenuta Ivana Jadrić. Osim njih, Hrvoje Domazet i Antonio Grkeš dali su svoj doprinos nastavku ovog projekta cjelokupnim aranžmanom. Budući da pjesma ima korizmeni ugođaj, snimanje spota bilo je predviđeno za ožujak, ali zbog posebnih mjera koje su vezane uz  pandemiju, ideja snimanja tada je odgođena. Konačnim popuštanjem mjera, video spot je realiziran u proteklim danima svibnja, a premijerno je emitiran na YouTube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.

„U novijim okolnostima bilo je teško dogovoriti snimanje scena s bendom zbog održavanja socijalne distance, pa smo naknadno nadopunili već razrađenu priču spota u kojoj izgubljeni ovisnik pada pred znakom upozorenja te u borbi s vlastitom prošlošću mora proći kroz određeno razdoblje žrtve i kušnje, prema slici Isusove korizme u pustinji, da bi doživio potpuno obraćenje“, objasnili su idejni realizatori ovog spota.

Scenarij novog video spota s pjesmom „Pogledaj Isusa“ osmislili su Ivan Trpimir Lozić i Ivana Jadrić, režiju, montažu i snimanje odradili su Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica. Svoj doprinos sudjelovanjem u spotu dali su Jakov Tolić, Klaudia Bulić, Marijan Gabelica i Ivan Trpimir Lozić, a lokacija snimanja je Podbablje i Kliško polje. 

Cijelu produkciju „potpisuje“  predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

„Vjerujemo da smo ovim video spotom dali malo drugačiju sliku obraćenja od uobičajene u kojoj novoobraćenik prolazi kroz teške i sušne korake i više se susreće s đavlom nego s Isusom da bi kroz te borbe i kušnje izašao čistiji u susret s Isusom, nego nekog veselog obraćenika kojemu je sve savršeno odmah nakon prvog susreta s Kristom“, zaključuju iz Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije.