Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Vokalno instrumentalni sastav „Veritas aeterna“ snimio obradu pjesme „Dubine“ (Oceans by Hillsong)

Napisao 
Published: 30 Travanj 2020

U današnjem vremenu u kojem mnogi ljudi provode dane i tjedne u svojim domovima te samim time ispunjavaju svoje slobodne trenutke svakojakim aktivnosti, studenti i mladi iz vokalno instrumentalnog sastava „Veritas aeterna“ koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih SMN snimili su na sebi svojstven i specifičan način novi video spot s obradom pjesme „Dubine“ (Oceans by Hillsong).

Iako je studentski život potpuno stao, već odavno se provode online predavanja te studenti fizički ne odlaze na svoje fakultete, ova skupina mladih glazbenika i aktivista koja animira svete Mise u studentskom domu dr. Franjo Tuđman u kapelici bl. Ivana Merza ne odmara te su snimili skladbu „Dubine“, upravo u danima devetnice bl. Ivanu Merzu.

Nedjelje koje animiraju u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu zamijenili su online druženjima koja su odlučili iskoristiti kvalitetno i učinkovito. S velikim motivom dolaze na ideju obrade pjesme „Dubine“. Upravo ovim toplim tonovima pružaju potporu svojoj članici zbora čija je obitelj posljednjih tjedana proživjela borbu za život, a ova pjesma „Dubine“ ujedno joj je najdraža pjesma. Samim time molitve koje su bile upućene njenoj obitelji, u potpunosti su pretočili u novu obradu pjesme „Dubine“.

„Sve učinjeno ima veliki motiv i razlog zašto je baš ovaj pjesma obrađena, a to je podrška našoj članici čija je obitelj posljednjih tjedana proživjela borbu za život jednog od članova obitelji. Pjesma ''Dubine'' je jedna od najdražih pjesama naše članice i htjeli smo ju iznenaditi i razveseliti ju u teškim trenutcima“, rekao nam je voditelj zbora Antonio Grkeš osvrćući se na svoje članove zbora koji su se posljednjih dana mnogo trudili da bi danas radosnog srca, podijelili novu pjesmu, koja je plod velikog motiva i ljubavi koji je upućen njihovoj članici.

Skladbu Matta Crockera, Joela Houstona i Salomona Ligthelma prevela je Romana Bilaver, dok je za obradu i vokalni aranžman zaslužan voditelj VIS „Veritas aeterna“ Antonio Grkeš.

Aranžman nove i drugačije obrade studentskog zbora „Veritasa aeterna“ realizirao je Hrvoje Domazet, dok je produkciju video spota osmislio Andrija Jurčević. Članovi ovog vokalno instrumentalnog sastava vjeruju da će mnogi uživati u njihovoj obradi pjesme „Dubine“ te video spotu koji je dostupan na njihovom YouTube kanalu.