Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Ostalo je još nekoliko dana do završetka prijava za „Sudamja fest 2020.“

Napisao 
Published: 03 Ožujak 2020

„Sudamja fest“ je festival osnovan u spomen sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Nadbiskupije te se održava u devetnici proslave njemu u čast. Ove godine festival će se održati u subotu, 2. svibnja 2020. godine, s početkom u 20 sati u velikoj dvorani ŠC Gripe. Tradicionalno organizator festivala je Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Natječaj za sudjelovanje na Sudamja festu otvoren je od 25. studenog, a traje do ponedjeljka,  9. ožujka 2020. godine.  Rezultati Natječaja će biti objavljeni  19. ožujka u medijima, elektronskim putem i putem društvenih mreža, dok će autori biti osobno obaviješteni.

Izvođači čije skladbe Organizacijski odbor uvrsti u program festivala, studijske snimke skladbi trebaju dostaviti Odboru festivala najkasnije do 1. travnja 2020. Napominju da redoslijed nastupa na “Sudamja festu” određuje upravo Organizacijski odbor.

Pravilnik za sudjelovanje na „Sudamja festu 2020.“

Pravo sudjelovanja na Sudamja festu imaju svi katolički glazbeni sastavi i samostalni izvođači. Izvođači pri natječaju trebaju dostaviti jednu novu i neobjavljenu autorsku skladbu. Nadalje u Natječaju se ističe da skladba treba biti kršćanske tematike, u trajanju ne duljem od 4 minute. Solisti ne smiju biti mlađi od 16 godina, a od sudionika se očekuje „u živo” izvođenje svake skladbe. Sve izvođače na festivalu prati festivalski  orkestar.

Prijava na natječaj obavezno mora sadržavati: oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti konačna studijska, ali glazbeno produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps; tekst pjesme u doc formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe te aranžmana, notni zapis osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima ili čitko ispisan i kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, elektronska pošta, telefon, mrežna stranica…). Organizacijski odbor u Natječaju navodi da ako prijave ne budu ispunjavale navedene uvjete, kao i ako skladbe budu upitne originalnosti, neće se razmatrati.

Naglašavaju pri tome da autori slanjem skladbe na Natječaj jamče za njezinu originalnost te daju svoju suglasnost za izdavanje skladbe na festivalskom CD - u. Sudionici koji dobiju potvrdu za sudjelovanje na „Sudamja festu “ trebaju dostaviti u potpunosti obrađene pjesme organizatoru do 1. travnja i to u tri verzije: cjelovitu izvedbu (instrumental sa solističkim i pratećim vokalima), instrumental s pratećim vokalima i instrumental.

Svu potrebnu dokumentaciju za “Sudamja fest 2020.” možete isključivo dostaviti putem elektroničke pošte na e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Također za sve dodatne informacije vezanu za festival, ali i za samu prijavu možete kontaktirati Antonija Grkeša (095 3567776).