Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Snimljen glazbeni video spot za pjesmu „Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)“

Napisao 
Published: 10 Veljača 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s Davorom Terzićem  snimio je novi glazbeni video spot s pjesmom „Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)“.  Glazbu i tekst pjesme osmislio je Davor Terzić koji već  45 godina djeluje na glazbenoj sceni, a posljednja dva desetljeća posvećen je katoličkoj duhovnoj glazbi. Nastupa na svim festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske. Redovito animira mise u župi sv. Eufemije u Rovinju.

Od 2009. Glazbeno animira seminare u kući susreta "Tabor" u Samoboru. Zajedno sa suprugom Vesnom od 2004. organizira koncert na čast Sv. Eufemiji na gradskom trgu u Rovinju.

Do sada je objavio 4 samostalna albuma: ("Dijelovi duše" (2000), "Put povratka" (2005), "Svaki dan s Tobom" (2009) i "Nisam više sam (2015). Objavio je 4 službena spota za skladbe: "Svaki dan s Tobom", "Mili grade", "Ruah" i "Knjiga života". Osim toga skladao je mini mjuzikl „Svetoj Anđeli“ na tekst s. Bogoljube Cifrek te Misu posvećenu blaženom Alojziju Stepincu „In Te Domine Speravi“. Napisao je libreto i skladao glazbeno scenski prikaz o životu blaženika „Svjetlo na putu života“. Napisao je dramu o mučeništvu bl. Stepinca „Omnia Ad Maiorem Dei Gloriam“.

Priprema  novi album "Knjiga života" koji bi trebao izaći na jesen.

Ideja, režija, animacija i montaža ovog  spota djelo je Ivana Trpimira Lozića, koji je ujedno i snimatelj cijelog spota uz Marina Gabelicu, a za angažman pjesme zaslužan je Danijel Damjanović. U spotu koji je sniman u zagrebačkoj katedrali, splitskoj bogosloviji te na dijelovima uz rijeku Savu su sudjelovali, pjevač i gitarist Davor Terzić te glumac Ante Vrcić.

Ured za pastoral mladih SMN se i ovim putem preko medija zahvalio Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu na ustupljenom prostoru Zagrebačke katedrale te rektoru Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu na dopuštenju za korištenje prostora za snimanje glazbenog spota.  Posebno su se zahvalili bogoslovu Anti Vrciću koji je bio spreman „uskočiti“ u zahtjevnu ulogu blaženog Alojzija Stepinca.

Producent cijelog ovog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Naglašavamo da će se kroz naredne mjesece snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije predstavljati na HKR - ovoj emisiji “Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.