Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Snimljen glazbeni video spot za pjesmu „Blagoslovljena“ ŽVS Kaliope

Napisao 
Published: 23 Siječanj 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji sa ženskim vokalnim sastavom „Kaliope“ snimio je novi glazbeni video spot s pjesmom „Blagoslovljena“. Pjesma „Blagoslovljena“ premijerno je predstavljena još 2018. godine u sklopu „Sudamja festa“, tradicionalnog festivala kojeg organizira Ured za pastoral mladih SMN.

Ženski vokalni sastav "Kaliope" djeluje na području Grada Ivanca. Sastav "Kaliope", što u prijevodu s grčkog jezika znači „lijepa glasa“ osnovan je 2008. godine, a od postignuća mogu se pohvaliti prvom nagradom publike i prvom nagradom stručnog žirija na Domjanićevim večerima.

Od 2014. godine u župi Ivanec organiziraju festival duhovne glazbe "O ljubavi ja pjevam", a najčešće se predstavljaju raznolikim repertoarom na raznim koncertima, festivalima, eventima i vjenčanjima. Članice pjevačice ŽVS Kaliope su: Ela Canjuga, Lora Canjuga, Matea Huđ, Ivana Hunjet, Tihana Korpar, Vedrana Novak i Tanja Težak.

Glazba i tekst pjesme „Blagoslovljena“ djelo je Doriana Škrobonje, dok je za aranžman uz Škrobonju zaslužna i Ela Canjuga.  Ideju, režiju i montažu glazbenog spota osmislio je Marin Gabelica, a snimatelji spota su bili Marin Gabelica i Dean Bubić.

Spot je sniman u Varaždinu i Splitu, a u njemu su sudjelovali: Ela Canjuga, Lora Canjuga, Matea Huđ, Tihana Korpar, Vedrana Novak i Tanja Teža, te majka i beba: Tea Caktaš i Maša Caktaš. Cijeloj realizaciji projekta doprinijela je obitelj Caktaš koja je ustupila stan za snimanje u interijeru spota pjesme „Blagoslovljena“.

Producent cijelog ovog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Naglašavamo da će se kroz naredne mjesece i u novoj 2020. godini snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije predstavljati na HKR - ovoj emisiji “Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.