Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Snimljen je božićni glazbeni video spot za pjesmu „Na nebu je zvijezda“ VIS - a Dominik

Napisao 
Published: 24 Prosinac 2019

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji sa vokalno instrumentalnim sastavom Dominik snimio je božićni glazbeni video spot s pjesmom „Na nebu je zvijezda“.

Vokalno instrumentalni sastav Dominik postoji od 1969. godine i djeluje u župi Gospe od Ružarija u Splitu. Prepoznatljiv su po svom modernom zvuku već nekoliko desetljeća. VIS Dominik je oko sebe skupljao razne pjevače i svirače, a neki od njih kroz povijest postali su popularni nositelji hrvatske estrade.

Glazba i tekst pjesme „Na nebu je zvijezda“ djelo je Nikše Krpetića, dok je za aranžman zaslužan Leo Škaro. Ideju, režiju i montažu božićnog glazbenog spota osmislio je Ivan Trpimir Lozić, a snimatelji su bili Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica

Nakon niza izmjena generacija, danas vokalno instrumentalni sastav Dominik sačinjavaju: Paula Buzov, vokal , Lucija Čotić, vokal, Petra Milas, vokal, Ana Miljak, vokal, Katija Opačak, vokal, Ana Žanetić, vokal Petar Perić, gitara, Bartol Stojanović, bas gitara, Marin Šarić, gitara i Branimir Vukorepa, klavijatura.

U spotu sudjeluju, lead vokali Ana Miljak i Tina Roščić, back vokali Katija Opačak, Petra Milas, Mirna Matković, Paula Buzov i Lucija Čotić. Gitaru i bas gitaru sviraju Petar Perić i Bartol Stojanović. Glavne uloge u spotu pripale su Ani Stipić i Davoru Paviću.

Cijelom projektu doprinijela je obitelj Matković koja je zaslužna za uređivanje jaslica. Lokacije snimanja video spota bile su: TTTS, crkva Gospe od Ružarija i Pjaca.

Producent cijelog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Kroz naredne mjesece u novoj 2020. godini će snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije biti predstavljeni i u HKR - ovoj emisiji “Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.

Ured za pastoral mladih SMN želi vam da uz ove radosne zvuke uz naš video spot dočekate rođenje Spasitelja, u miru, tišini i blagostanju. Neka vam mali novorođeni Isus bude zvijezda vodilja u svakoj životnoj situaciji u svakom trenutku, pa i u ovom najradosnijem!

Sretan vam Božić i neka vam bude svima uspješna i blagoslovljena nova 2020. godina.