Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Snimljen je glazbeni video spot za pjesmu “Tračak sunca” VIS - a ABBA

Napisao 
Published: 11 Listopad 2019

Prvi u nizu glazbenih spotova Ureda za pastoral mladih SMN je objavljen, a pripao je VIS – u ABBA iz župe svete Trojice Poljud.

Povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović najavio je kako će u narednim mjesecima Ured za pastoral mladih SMN na svojim stranicama objavljivati glazbene spotove pjesama koje su se trebale izvesti na „Sudamja festu 2018.“. Naime izdanje „Sudamja festu 2018.“ je odgođeno zbog vremenskih neprilika.

 „Nismo nikad čuli te pjesme uživo, samo smo čuli nosač zvuka koji je snimljen u studiju. Ove godine smo odlučili ići retrospektivno unatrag, tako da ćemo svaki mjesec objaviti jedan glazbeni spot od izvođača koji su sudjelovali na Sudamja festu 2018.”, rekao je don Mihael u emisiji “Sacro ritam” na HKR - u.

Prvi u nizu glazbenih spotova pripao je VIS – u ABBA, snimljen je video za pjesmu “Tračak sunca” vokalno instrumentalnog sastava iz splitske župe svete Trojice Poljud. Prović je naglasio kako će Ured za pastoral mladih SMN nastojati realizirati ukupno 15 glazbenih spotova, točnije pjesama koje su trebale biti izvedene na Sudamja festu 2018.“

„Vjerojatno ćemo snimiti još koju pjesmu koja je izvedena na koncertu ili festivalu”, nadodao je povjerenik Ureda za pastoral mladih SMN don Mihael Prović.

Don Mihael Prović se zahvalio cijeloj ekipi koja je vrijedno radila u realizaciji prvog u nizu glazbenih spotova, glazbenicima članovima vokalno instrumentalnog sastava ABBA - oni su: Josipa Caktaš, Blanša Bašić, Nikolina Bekavac, Ante Poljak, Goran Caktaš, Zdravko Odak, Stipe Marinić, Duje Blašković i Lara Caktaš. Za glazbu tekst i aranžman su zaslužni Dado Pastuović i Leo Škaro, nadalje za ideju, režiju i montažu spota su se pobrinuli Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica.

U realizaciji glazbenog spota još su sudjelovali: Alba Bašić, Verena Bašić, Alessandro Bašić, Franko Bekavac, Iva Bekavac, Laura Marinić, Špiro Odak i fra Tomislav Hrstić, te glumac HNK Split i ovogodišnji novi član Hrvatskog nadzemlja Davor Pavić.

Kroz naredne mjesece će snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije biti predstavljeni i u HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam”, a bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.