Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Nova pjesma VIS-a Veritas aeterna: "Blago čovjeku"

Napisao/la  mladisplit.com
Published: 19 Srpanj 2019

Vokalno-instrumentalni sastav „Veritas aeterna“ već četiri godine aktivno sudjeluje u raznim projektima duhovnog karaktera kao dio Pastorala mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Sastav je to koji broji dvadesetak svojih članova, mahom studenata iz svih krajeva Lijepe naše, baš kao i susjedne nam BiH. Prepoznatljivi su po obradama brojnih pjesama hrvatske duhovne scene, ali i po svojem autorskom stvaralaštvu, koje iz godine u godinu biva sve bogatije.

"Blago čovjeku", posljednja je u nizu pjesama proizašlih iz njihove radionice. Stihovi pjesme preuzeti iz prvog Davidovog psalma praćeni su glazbom koju piše Antonio Grkeš, a čiji aranžman potpisuje Hrvoje Domazet. Prvi puta je izvedena na na ovogodišnjem Sudamja festu, tradicionalnom koncertu duhovne glazbe koji se održava uoči blagdana svetoga Dujma. Za ideju spota, kao i njegovo snimanje zasluge primaju Marin Gabelica, te Ivan Trpimir Lozić koji ujedno i potpisuje režiju i montažu istog. Za produkciju pjesme i spota je zaslužan Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s don Mihaelom Prović.

Mladi iz Veritasa se zahvaljuju svima koji su svojim trudom pomogli u stvaranju cijelog projekta, te se nadaju da će publika uživati plodove njihova rada.

Video sadržaj