Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Mješoviti zbor mladih Krstitelj snimio pjesmu "Mir u duši"

Napisao/la  mladisplit.com

Mješoviti zbor mladih Krstitelj župe Sv. Ivana Krstitelja s Trstenika u Splitu snimio je pjesmu Mir u duši, u suradnji s poznatim pjevačem i gitaristom, Ivom Jagnjićem iz grupe Dalmatino, inače župljaninom crkve na Trsteniku.

'Ivu svi smatramo prijateljem zbora. Uvijek je bio tu za nas sa savjetom, kritikom i komplimentom, ali i kad se trebalo zabaviti'', riječi su članova zbora.

Pjesma je autorska skladba čiji tekst potpisuje član zbora Jerko Livačić. Glazbu su napisali autor teksta i Branimir Vukorepa. Za vokalni aranžman zaslužan je voditelj zbora Marko Šimić, a za instrumentalni Hrvoje Domazet.

Prije nekoliko dana ova suradnja je napokon ugledala svjetlo dana i u vidu glazbenog spota na Youtube kanalu zbora za koji je zaslužan  Hrvoje Jadrić,  također član zbora.

Mješoviti zbor mladih Krstitelj crkveni je zbor župe Sv. Ivana Krstitelja s Trstenika u Splitu. Zbor je započeo rad prije nešto više od 10 godina kao vokalno instrumentalni sastav, a tijekom godina evoluirao je u sastav sa zvukom i karakterom kakav se može čuti danas. Većinu pjesama zbor izvodi “a cappella”, u najmanje četiri glasa, što je danas rijetkost  jer većina crkvenih zborova pjeva uz instrumentalnu pratnju. Zbor čini dvadesetak članova, a neki od njih u zboru su od njegova osnutka. Momci i cure aktivno pjevaju u muškoj i ženskoj klapi. Upravo je taj klapski pristup zborskom pjevanju potpomogao osnutku ženske klape Luše, koja se u vrlo kratko vrijeme nametnula kao vrlo perspektivna i kvalitetna pjevačka skupina.

Voditelj zbora i klapa, vrijedni je Marko Šimić koji s dvadesetak talentiranih mladića i djevojaka svake nedjelje časti vjernike pjevanom večernjom misom, svojevrsnim malim “a capella” koncertom. Najčešći repertoar na misama su obrade poznatih crkvenih pjesama za čiji je vokalni aranžman zaslužan upravo Marko, ali osim obrada zbor izvodi i autorske skladbe. Zbor je izdao dva CD-a, a upravo je pjesma Mir u duši, prošle godine izašla je na drugom CD-u.

Video sadržaj