Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Objavljeni rezultati natječaja za jubilarni 40. Uskrs fest 2019. - nastupit će i dva glazbena sastava iz Splita

Napisao/la  UF
Published: 18 Veljača 2019

U emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija don Mihael Prović, generalni direktor Uskrs festa i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije, objavio je popis skladbi koje će biti izvedene na Uskrs festu 2019. Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su 44 prijave, od kojih je ocjenjivački sud na čelu s umjetničkom ravnateljicom Marijom Husar Rimac odabrao 16 skladbi.

Magdalena Tomić-Mijatović – Trag

Zbor Anima Una – Tišina

Zbor Mihovil – Tvoja prisutnost

Stjepo Gleđ Markos – Nebo ljubavi

Fra Marin Karačić – Poziv

Matea Horvat – Nada

Davor Terzić – Neka te Bog blagoslovi

Maja Tadić – Nadu daj mi Ti

Ben(d) Sirah – Ne živimo sebi

Oton – Uskrs u srcu

Antonio Tkalec – Daj nam snage

Veritas Aeterna – Hvali dušo moja, Gospodina

grupa RiM – Novi život

Čedo Antolić i zbor Hrid – Hvala Ti Kriste

grupa Kefa – Polja ljubavi

VIS Otkrivenje (Mostar) – Hvala Ti

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 16 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Posušja i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stjepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa šestero izvođača i to: Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM i Kefa te zbor Anima una). Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stjepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Za sve potrebne informacije o organizaciji i realizaciji ovog jubilarnog izdanja Uskrs festa (1979. – 2019.) obratiti se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook profilu festivala te mrežnoj stranici https://uskrsfest.ml/. Organizatori Uskrs festa su Odbor HBK za mlade i Hrvatski katolički radio.