Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Adventski koncert "Ususret Božiću"

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 06 Prosinac 2018

„Ususret Božiću“, adventski je koncert u organizaciji Ureda za pastoral mlade Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je održan u četvrtak, 06. prosinca 2018. godine, u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu. Na koncertu su sudjelovali mladi glazbeni sastavi Splitsko-makarske nadbiskupije.

Koncert je započeo pozdravnim riječima voditeljica Ivone Maras i Nikoline Petričević, gdje su nazočnima uputile riječi dobrodošlice. Potom su uslijedile izvedbe sastava, od kojih su prvi nastupili Papa bend s pjesmom „Poslan bi anđel Gabrijel“. Nakon njih uslijedili su VIS Dominik sa pjesmom „Pjevajmo, slavimo“, a odmah nakon SKAC bend sa pjesmom „Reci Marijo“. VIS Abba ove se godine predstavila pjesmom „Veseli se sionska kćeri“, dok je VIS Izidor pjevao „Dođi kruše života.“ Mješoviti zbor mladih Krstitelj otpjevao je „Gospodine, Ti si pastir moj“, a VIS Mihovil izveo je pjesmu „Zlatnih krila“. Ove godine se VIS Veritas Aeterna predstavio s pjesmom „Zvijezda“, dok su mladi iz VIS Aurora izveli „Božiću pjesmu“. 

Na kraju koncerta, dr.sc. don Mihael Mišo Prović, povjerenik za mlade, također se zahvalio svima koji su sudjelovali i došli na koncert, te iskazao kako se nada jednako velikom odazivu i iduće godine. Posebne riječi zahvale prije svega je uputio braći franjevcima, od kojih je posebno istaknuo fra Antu Bešlića, kao onoga koji je pomogao u organizaciji koncerta otvorivši mladim izvođačima vrata svojeg doma. Zahvale je uputio i svom tehničkom osoblju – foto studiju „Aheropita“ i audio studiju „Domazet audio“, koji su omogućili trajni zapis ovogodišnjeg adventskog koncerta. Ipak, na poseban način veliko hvala izrekao je Antoniju Grkešu, mladom glazbeniku i voditelju sastava VIS Veritas aeterna koji je od ove godine preuzeo odgovornost glavnog koordinatora svih glazbenih događanja Splitsko-makarske nadbiskupije. Nazočnima je također u ime Pastorala, ali i cijele Nadbiskupije zaželio sretan Božić, i uspješnu Novu Godinu.

Nakon don Mihaela, nazočnima se obratio i fra Ante Bešlić, kapelan Župe Gospe od Zdravlja, te ujedno i domaćin ovogodišnjeg koncerta riječima zahvale: „Posebno hvala don Mihaelu, srcu tj pokretaču mnogih projekata za mlade naše Nadbiskupije. Također hvala i Antoniju, koji unoseći sebe donosi dušu tim projektima, te danas možemo svjedočiti ovakvom koncertu.“ Potom je uslijedila završna pjesma „On dolazi da spasi nas“, koju su izveli svi sastavi.