Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Održan Sudamja fest 2018.

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 05 Svibanj 2018

Najpoznatiji festival popularne duhovne glazbe grada Splita, nedvojbeno je „Sudamja fest“, koji se i ove godine održao povodom proslave svetoga Dujma – zaštitnika grada Splita, u subotu, 05. svibnja 2018. godine, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Zbog vremenskih neprilika ovogodišnji se „Sudamja fest“ preselio sa Peristila, svog uobičajenog mjesta održavanja, u restoran „Topolino“ na Splitskoj rivi.

U ugodnoj atmosferi nazočne je pozdravio dr.sc. don Mihael Mišo Prović, povjerenik za mlade, ujedno i generalni direktor festivala. Uz don Mihaela kao generalnog direktora festivala, tu su i Mate Pocrnić kao umjetnički, te Duje Gale kao izvršni direktor festivala, koji su se uz ostale suradnike kao organizacijski odbor potrudili da, bez obzira na vremenske neprilike, prirede prisutnima koncert opuštenijeg karaktera.

Voditelj festivala, Denis Šabić, pobrinuo se za predstavljanje i najavljivanje ovogodišnjih izvođača. Festival duhovnih šansona i ove je godine, baš kao i prethodnih, ugostio mnoštvo darovitih glazbenih sastava, koji su nastupili sa svojom neobjavljenom autorskom pjesmom. To su redom: VIS „Abba“/„Tračak sunca“, DS „Andrijane“/„Nebo moje duše“, VIS „David“/ „Sine Davidov“, VIS „Izidor“/„Lijepo je biti u domu Tvom“, VIS „Otkrivenje“/ „Tvojom rukom vođeni“, VIS „Veritas aeterna“/„Veličam te, Gospodine“, VIS „Sv. Matej“/„Pogledaj Isusa“, VIS „Aurora“/„Predajem Ti dušu svoju“, zbor „Mihovil“/„Dok me Tvoje svjetlo vodi“, ŽVS „Kaliope“/„Blagoslovljena“, Ankica Cicvarić – Anjel/„Na putu života“, Anita Nikić/„Koliko puta ruku si mi dao“, Davor Terzić/„Viktor“,  Valerija Fabis/„Srce srca mog“ i Branko Medak/„Rabi“.

Izvođače je instrumentalno pratio Antonio Grkeš, voditelj „Sudamja fest benda“, Hrvoje Domazet, Mislav Peović, Ivan Lucić i Anton Glasnović.

Večer se nastavila uz zvuke poznatih duhovnih pjesama, i domjenak kojeg je za izvođače pripremilo ljubazno osoblje restorana „Topolino“.