Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2"Aleluja, ako me tko ljubi" - nova pjesma i spot glazbenog sastava „Veritas aeterna“

Napisao/la  don Mihael Prović
Published: 31 Ožujak 2018

Uskrsno vrijeme obilježeno je radošću Kristova uskrsnuća - pobjedom života nad smrću i zlom. Kristovi sljedbenici danas čestitajući međusobno Uskrs kliču „Aleluja – uskrsnu Isus doista – sretan Uskrs!“

Uskrsli Krist i danas je prisutan među nama u svojoj Crkvi. U spotu autori prikazuju Isusa na dan njegova uskrsnuća i onda se Isus pojavljuje u našem vremenu, propovijeda sa oltara, igra se sa djecom, slikaje se sa mladima i sve svoje učenike dovodi u crkvu pred oltar gdje se preko euharistije svaki vjerik trajno susreće s Kristom.

Mladi glazbeni sastav  Verias aeterna (većinom studenti UMAS – Split) koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te sviraju u Pastoralnom cetrnu „Bl. Ivan Merz“ u Studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u splitskom Kampusu čestitaju Uskrs novom pjesmom i spotom „Aleluja, ako me tko ljubi“.

Uskrsli Krist i danas je prisutan među nama, u našem vremenu, preko Crkve koju je ustanovio. U spotu autori prikazuju Isusa na dan njegova uskrsnuća, a onda se Isus pojavljuje u našem vremenu, propovijeda sa oltara, igra se sa djecom, fotografira se sa mladima te svoje sljedbenike/učenike dovodi u crkvu, pred oltar, gdje se preko euharistije svaki vjernik trajno susreće i sjedinjuje s Kristom.

Pjesmu i spot potpisuju: don Mihael Mišo Prović (glazba), Hrvoje Domazet (aranžman) i Antonijo Grkeš (vokalna obrada). Tekst je svetopisamski iz Ivanova evanđelja (Iv 14,23).

Audio snimanje pjesme bilo je u splitskom studiju Tomislava Mrduljaša i Hrvoja Domazeta. Režiju spota potpisuje don Mihael a snimanje i produkciju Andrija Jurčević i „APstudio Aheropita“. Solistica je Doruntina Qivlaku. U spotu glume Bruno Petrušić i njegova djeca te mladi iz zajednice „Hrvatsko nadzemlje“. Spot je sniman u kripti sv. Lucije i Katedrali sv. Dujma, na Rivi i crkvi Gospe od Zdravlja.

Stoga posebne zahvale idu: don Tomislavu Ćubeliću i Braci iz Katedrale, obitelji Petrušić, mladima iz „Hrvatskog Nadzemlja“ te fra Anti Udovičiću, fra Anti Branku Periši i fra Jakovu Begonji iz splitske crkve „Gospa od Zdravlja“.

Sretan Uskrs uz pjesmu: „Aleluja, ako me tko ljubi“.

Pjesma će biti objavljena točno u ponoć na sam Uskrs.

Srdačno pozdravljamo i čestitamo Uskrs!