Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Rezultati natječaja za „Uskrs fest 2018.“

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 02 Ožujak 2018

U punom su jeku pripreme za ovogodišnji „Uskrs fest“ - najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe. U nedjelju, 8. travnja 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, održat će se festival revijalnog karaktera kojeg organiziraju Ured Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatski katolički radio.

U tu svrhu Organizacijski odbor festivala, kojeg čine umjetnička direktorica Marija Husar Rimac, izvršni direktor Slavko Nedić, te generalni direktor dr. sc. don Mihael Mišo Prović, raspisao je “Natječaj za Uskrs fest 2018.“ u trajanju od mjesec dana, kojim se pozivalo izvođače da naprave i pošalju nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute, i tematski prožete nadom i radošću Kristova uskrsnuća. Natječaj koji je službeno otvoren u četvrtak 18. siječnja u emisiji HKR-a Sacro ritam, zatvoren je u nedjelju 25. veljače.

            Organizacijski odbor festivala donio je odluku, te objavio 17 od 46 prijavljenih izvođača koji su sukladno postavljenom natječaju odgovorili na sve zahtjeve, te ostvarili pravo sudjelovanja na ovogodišnjem „Uskrs festu“. A to su redom:

 1. VIS Damjan - Sve mogu u Onom koji me jača
 2. Meri Cetinić - Moga srca Ti si glas
 3. Matea Horvat - Bog spašava
 4. Maja Mušlek - Isus govori
 5. Piscatores - Moj Bog, moj Otac
 6. Frama Posušje - Prostranstva Tebe koji jesi
 7. Rafael Judita - Vraćam se
 8. SKAC Zbor - Tebe žeđa duša moja
 9. VIS Aurora - Dođi
 10. Grupa Oton - Sveti i presveti
 11. Dario Bezik - Moj Kralj živi
 12. VIS Veritas aeterna - Sveto Ime
 13. Antonio Tkalec - Dok postojim Tebi ću pjevati
 14. Bogoslovski Ban(d) Sirah - S Tobom ne bojim se
 15. Grupa RiM - Hram
 16. Fra Marin Karačić - Tu
 17. Sestre Ramljak - Ne plači Marijo

            Službena objava rezultata objavljena je u emisiji HKR-a Sacro ritam.

Za sve potrebne informacija o organizaciji 39. godine održavanja „Uskrs festa“ (1979. – 2018.) izvođači se mogu obratiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook profil te web stranici uskrsfest.hbk.hr.