Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2OTVOREN NATJEČAJ ZA USKRS FEST 2018. GODINE

Napisao/la  Kristina Bitanga
Published: 19 Siječanj 2018

Odbor Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatski katolički radio raspisali su natječaj za Uskrs fest 2018. godine. Natječaj je službeno otvoren u četvrtak 18. siječnja, u 20.30 sati, u emisiji HKR-a Sacro ritam i traje do nedjelje 18. veljače. Na natječaj se mogu poslati nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute, tematski prožete nadom i radošću Kristova uskrsnuća. Rezultati natječaja biti će objavljeni u četvrtak 22. veljače, u 20. 30 sati,  u emisiji Sacro ritam.

Prijava za natječaj mora sadržavati:

1. Oglednu demo snimku pjesme u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps.

2. Tekst pjesme u Word formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe i aranžmana.

3. Kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web Facebook i Twiter profil i sl.).

4. Uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu tj. preporuku župnika koji ne pronalazi nikakvu zapreku za sudjelovanje i dopušta nastup glazbenog sastava na Uskrs festu.

5. Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na slijedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Skladbe poslane na natječaj mogu imati i definiran aranžman, ali on nije uvjet niti presudan za odabir skladbe. Za finalne aranžmane skladbi kao i njihovu instrumentalnu izvedbu na Festivalu brine se Organizacijski odbor Uskrs festa 2018. godine kojeg čine umjetnički direktor Marija Husar Rimac, izvršni direktor Slavko Nedić i generalni direktor dr. sc. don Mihael Mišo Prović. Organizacijski odbor, u suradnji s autorima, zadržava pravo korekcije teksta i aranžmana ako to bude potrebno. Sve izvođače na Uskrs festu pratit će Festivalski orkestar, a prateće vokale svaki izvođač dovodi sa sobom.

Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe, bit će upriličen 8. travnja 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a ove godine obilježava  39. obljetnicu održavanja (1979. – 2018.). Festival će biti revijalnog, a ne natjecateljskog karaktera. Slijedeće, 2019. godine, proslaviti će se 40 godina održavanja festivala, a tom prilikom planira se organizirati revijalni festival na kojem će nastupiti glazbeni sastavi sa najboljim pjesmama koje je ostvario Uskrs fest u 40 godina postojanja.

Sve potrebne informacija o organizaciji Uskrs festa mogu se dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook profilu te web stranici uskrsfest.hbk.hr.