Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Adventski koncert „Ususret Božiću 2017.“

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 09 Prosinac 2017

„Ususret Božiću 2017.“, božićni je koncert kojim je obilježen završetak još jednoga dvodnevnog glazbenog projekta u organizaciji Ureda za pastoral mlade Splitsko-makarske nadbiskupije. Koncert je održan u petak, 8. prosinca 2017. godine, u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Na koncertu su sudjelovali mladi glazbeni sastavi Nadbiskupije, te glavna gošća, glazbena diva Radojka Šverko.

Koncert je započeo pozdravnim riječima voditelja Kristine Bitange i Pere Eranovića, koji su nazočnima zaželjeli dobrodošlicu. Potom su uslijedile izvedbe sastava, od kojih su prvi nastupili Mješoviti zbor Nadbiskupijske gimnazije „Don Frane Bulić“ s pjesmom „Gloria“. Nakon njih uslijedili su VIS David iz Knina sa pjesmom „Sa nama Bog“. VIS Veritas Aeterna ove godine se zajedno u suradnji sa Brankom Medakom predstavio s pjesmom „Nek' moje srce budu jasle“, a također su s mališanima iz vrtića „Popaj“ izveli pjesmu „Visom leteć“. VIS Konkatedrala se predstavila s pjesmo „Reci Marijo“, dok su mladi iz VIS Aurora izveli „Božiću pjesmu“. 

Zbor Mihovil ove je godine nastupao kao pratnja Radojki Šverko, u pjesmama „Amazing grace“, te „Greatest love all above“. Gospođa Šverko obratila se prisutnima riječima zahvale i iskazivanja istinske radosti što je ovu večer provela s mladim glazbenicima iz Splita.

Na kraju koncerta, dr.sc. don Mihael Prović, povjerenik za mlade, također se zahvalio svima koji su sudjelovali i došli na koncert, te iskazao kako se nada jednako velikom odazivu i iduće godine. Nazočnima je također u ime Pastorala, ali i cijele Nadbiskupije zaželio sretan Božić, i uspješnu Novu Godinu. Potom je uslijedila završna pjesma „On dolazi da spasi nas“, koju su izveli svi sastavi.