Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Zbor Mihovil i sestre Husar održali koncert Hrvatskog katoličkog radija u sklopu manifestacije "Dani kršćanske kulture"

Napisao 
Published: 04 Travanj 2017

Velika dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa bila je pretijesna za sve koji su u subotu 1. travnja željeli poslušati koncert Hrvatskoga katoličkog radija održan u sklopu manifestacije „Dani kršćanske kulture". Glazbeni program upotpunili su Zbor Mihovil iz splitske župe sv. Mihovila s Kamena te Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Mlinac. Program je vodio urednik Glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) Slavko Nedić uz Hrvatsko nadzemlje.

Program koncerta organizirao je HKR u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije čiji je predstojnik don Mihael Prović tom prigodom istaknuo kako je koncert zaključni dio programa koji je uključivao i glazbene radionice mladih splitskih sastava sa sestrama Husar. Ravnatelj HKR-a Zvonimir Ancić istaknuo je kako je koncert HKR-a postao tradicionalan, jer se u programu manifestacije održava od 2007. godine, a omogućuje susret sa splitskom publikom.

I u ovoj koncertnoj večeri publika je mogla uživati u suvremenoj kršćanskoj glazbi, gospelu i drugim izvedbama Zbora Mihovil koji vodi Mate Pocrnjić, kao i u nastupu sestara Husar koje su podijelile svoje iskustvo vezanosti uz duhovnu glazbu. Naime, nakon što su prilično mlade postigle mnoge uspjehe i nagrade kao pjevačice grupe Divas, ali i samostalno, u jednom trenutku su osjetile potrebu za ispunjenijim življenjem. Rezultat toga je nutarnji obrat i posvećivanje duhovnoj glazbi u većoj mjeri. Marija Husar Mlinac postala je umjetnička ravnateljica Bonofesta, festivala suvremene kršćanske glazbe koji se održava u Vukovaru, a Ivana Husar Mlinac posvetila se pisanju tekstova i skladanju suvremenih kršćanskih skladbi od čega je šest autorskih skladbi izvedeno i na splitskom koncertu.