Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2S emitiranjem započela nova radijska emisija za mlade "Tebi pripadam"

Napisao/la  Duje Gale
Published: 18 Listopad 2016

„Tebi pripadam“ je naziv nove radijske emisije Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koja je započela s emitiranjem 17. listopada. Idejni začetnik i pokretač emisije je povjerenik za mlade dr.sc. don Mihael Prović. Emisija će se emitirati na Radio Mariji svakog prvog četvrtka u mjesecu u 21 sat. Voditelji emisije su Kristina Bitanga i Luka Jelavić.

U prvoj emisiji voditelji su ugostili povjerenika za mlade don Mihaela i njegove suradnike u Uredu koji vode razne sekcije pastorala mladih u Splitu i Nadbiskupiji. U sat vremena emisije, govornici su se izmjenjivali te slušateljima Radio Marije približili rad Ureda za mlade, ali i ostale aktivnosti mladih katolika u Splitu. O duhovnoj glazbenoj sceni govorio je Mate Pocrnjić, voditelj glazbene sekcije. Katoličku malonogometnu lige (KMNL) predstavio je njen voditelj Mladen Jurić, a rad Hrvatskog nadzemlja Stjepan Žeravica i Duje Gale. O projektima Studentskog katoličkog centra (SKAC_St) i netom održanoj humanitarnoj akciji „72 sata bez kompromisa“ govorili su Manuela Mirt, Silvio Puljić, Duje Drnas i Jure Mihael Slavić. Također, u emisiji je bilo govora i o duhovnim obnovama, radu sa studentima, raznim hodočašćima i izletima te ostalim pastoralnim sadržajima za mlade. 

Emisije su obogatile i pjesme glazbenih sastava mladih iz Nadbiskupije koje se izvedene na ovogodišnjem „Sudamja festu“.  Na kraju emisije slušatelje se pozvalo na nekoliko događanja, među kojima je istaknut prvi ovogodišnji susret mladih grada Splita sa Hrvatskim Nadzemlje 19. listopada na temu „A di ćeš?“ te trodnevna duhovna obnova na Kampusu, od 21. do 23. listopada, koju će predvoditi p. Ivan Ike Mandurić. Najavljeno je i hodočašće u Vukovar u studenome te hodočašće mladih u Rim za došašće.

Svakog prvog četvrtka u mjesecu slušatelji će kroz emisiju moći pratiti događanja za mlade, te njihova razmišljanja o aktualnim temama. Emisije se snimaju, pa svi oni koji su propustili emitiranje na Radio Mariji moći će ih pogledati na YouTube kanalu Ureda za pastoral mladih. Urednički tim poziva sve slušatelje da njihov rad prati na Facebook stranici emisije: „Radijska emisija-Tebi pripadam“, a sugestije, kritike i pitanja mogu se poslati i na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Slijedeća emisija je u četvrtak, 3. studenoga u 21 sat na Radio Mariji.