Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Sudamja Fest 2016.

Napisao 
Published: 01 Svibanj 2016

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u nedjelju 1. svibnja 2016. godine, u devetnici sv. Dujmu, održan je „Sudamja fest“ - tradicionalni festival moderne duhovne glazbe u čast ovom svecu zaštitniku Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ove godine festival se po prvi puta trebao održati na splitskom Peristilu, pred katedralom sv. Dujma, no zbog vremenskih neprilika domaćin mu je ponovno bila velika dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa. Nastupilo je sedam duhovno-glazbenih sastava s prvom autorskom objavljenom pjesmom i drugom autorskom neobjavljenom pjesmom: Anjel  - Ankica Cicvarić (Za nebo / Tvom srcu), VIS David (Ostanite u Mojoj Ljubavi / Vrati se), VIS Dominik (Hvala Dominiče / Samo dobron vitru), VIS Konkatedrala  (Ti si tu /  Sveto u Tebi), VIS Sperantes (Dolina žutog cvijeta / Aquila i Priscilla), VIS Veritas (Želim Ti prić /  Dar) i zbor Mihovil (Ljubav za drugoga / Djeca Božja)

Brojnu publiku i više od 120 izvođača kroz program su, na sebi svojstven humorističan način vodili mladi iz Hrvatskog nadzemlja, a kao gosti večeri bila je grupa RiM iz Zagreba. Zahvale svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji festivala uputio je povjerenik za mlade don Mihael Prović. Za sve one koji izvođače nisu mogli čuti uživo, Ured za pastoral mladih je u suradnji s produkcijskom kućom Laudato d.o.o. izdao nosač zvuka na kojem se nalaze pjesme izvedene na ovogodišnjem festivalu.