Hrvatsko nadzemlje u srijedu 20. ožujka održava susret pod nazivom “Samoubojstvo”

HRVATSKO NADZEMLJE

Došlo je vrijeme da zajedno stanemo pred ogledalo stvarnosti i započnemo iskren razgovor o jednoj od najtežih tema današnjice: o samoubojstvu. Nema mjesta sjenama tabua jer svjetlost razumijevanja može donijeti velike promjene.  

Je li samoubojstvo grijeh? Kako pomoći osobama koje razmišljaju o samoubojstvu? Je li eutanazija samoubojstvo? Može li se samoubojstvo opravdati višim ciljem kao što je žrtva za nekog bližnjeg? 

Na ova i na brojna druga pitanja odgovor će nam dati povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Visokoj. Dvije titule – jedan čovjek. Riječ je naravno o jednom i jedinom don Ivanu Terzi!  

Odgovore na sva ova pitanja te mnogo više o samoj temi moći ćete čuti na našem susretu 20. ožujka u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 20:30 sati!  Iako je Korizma i ne pjevamo Glori glori, aleluja, na našem susretu ipak će biti glorije, i to VIS Gloria sa Kmana koji će glazbeno animirati naš susret.  

Neka ova tema i susret budu početak promjene, poziv na zajedničku akciju i podsjetnik da smo svi mi ljudska bića koja imaju pravo na podršku i razumijevanje. U zajedništvu možemo graditi mostove prema boljoj budućnosti za sve.  

P.S. Rođendanski je susret Hrvatskog nadzemlja, a to znači da će umjesto domjenka biti prava gozba. Vjeruj, isplati se doći!  Piši datum i vrime da ti ne bi pobigle ose.