Prvi susret Nadzemlja na temu "Moje tijelo, moj izbor"

HRVATSKO NADZEMLJE

Uuuu meniii jeseeeen jeee,
kažuuu svi daaa uskoro je Nadzemljeee
Uuuu meniii srećaaa jeeee,
susreeet uskorooo stižeeee


Dragi naši, velkom tu četrn’esta sezona Kroejšan overgraund. Posljedice sezone očite, miješaju nam se jezici, boja kože postojana, a mozak vjerojatno još na plaži. I ne bio na plaži kad srce voli more, a i noge bi se radije kupale nego u klupama sjedile. Ne bi bilo loše kad bi se organi mogli poslati na posebne zadatke: da srce pošaljem na plažu, a mozak u školu. Milina! 


Moji bi organi tako aktivirali postsezonu, a škole bi kipjele od pameti. Još da ih nakon odmora i školovanja doniram, pa to bi bio……
Čekaj malo, doniram?! Što uopće znači ‘donirati organ’? Mogu li ja donirati? Kako? Kada? Kome?

Eeee tu te čekamo! Nadzemlje sezonu otvara susretom pod naslovom “Moje tijelo, moj izbor!” na kojemu ćeš dobiti odgovore na svoja pitanja. U goste nam dolaze čak tri predavača: dr. sc. Don Damir Šehić, mag. med. techn. Matea Puljiz i dr. med. Toni Lozančić, spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Objasnit će nam prednosti i nedostatke doniranja, može li se donirati nakon smrti, hoće li u budućnosti biti moguće uzgajati organe, hoće li u duhovnom smislu osoba koja donira naštetiti osobi kojoj donira, što se događa na crnom tržištu i čemu zlouporaba doniranja organa.

 
Priznaj da te zanima!!! Još kad ti kažemo da će susret glazbeno animirati zbor Mihovil sa splitskoga Kamena, tvojoj sreći nema kraja! Dobitna kombinacija: suradnja s KBC-om i Mihovilovcima! Top! 

Za kraj ono najvažnije: 18. listopada u jednoj i jedinoj Velikoj dvorani Nadbiskupskoga sjemeništa u 20:30 sati. Očekujte neočekivano, a mi očekujemo nebrojenu publiku! 
Do skoroga susreta, grli vas i željno iščekuje vaše Hrvatsko nadzemlje.