Održan posljednji susret Nadzemlja u ovoj akademskoj godini

HRVATSKO NADZEMLJE

U srijedu 21. lipnja održan je posljednji susret u ovoj akademskoj godini pod naslovom “Biti ili ne biti”.
 
Gosti predavači bili su nam don Luka Klarica i don Antun Mate Antunović, a kroz razgovor sa voditeljima publici su objasnili važnost životnog odlučivanja i odabir pravoga puta i poziva. Važno je da sve svoje želje prikažemo Bogu, da Boga zamolimo za prave putokaze i iskrenoga duhovnika koji će nam pomoći u odabiru životnoga puta. U svemu je važno poštivati i izvršavati Božje zapovijedi koje oblikuju naš odnos s Bogom i sa bližnjima, a u molitvi je potrebno biti ponizan i poštivati Božju volju.
 
U svojim su kratkim svjedočanstvima objasnili publici da u životu ne ide sve brzo i lako. Don Luka je bio izvrstan košarkaš i član državne reprezentacije, a don Antun gitarist i atletičar. Obojica su susreli Boga u trenutcima kad su se tome najmanje nadali i iskreno svjedoče kako je lijepo slijediti Božji poziv i put. Za sam kraj, poslali su mladima poruku: “Izvan volje Božje – križevi se množe. Ništa bolje od Božje volje.” Susret je glazbeno animirao SKAC bend, a Nadzemljaši su se standardno potrudili da cijeli susret oblikuju svojim dramskim i voditeljskim uratcima.
 
Izveden je skeč i prikazana su tri filma koji su obogatili svjedočanstva i razgovor gostiju predavača. Nakon susreta organiziran je prigodni domjenak, a publika je svoju dušu mogla obogatiti novim naslovima iz Verbuma.
 
Sljedeći susret Hrvatskoga nadzemlja održat će se u listopadu, a do tada – odmorite se, kupajte i sunčajte. ❤️