Hrvatsko nadzemlje


Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest. Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo. Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve.

Najave događanja

Nema događanja

pp

pp3

pp4

pp2

Ekipa Hrvatskog Nadzemlja, u srijedu 15. veljače, organizirala je, za ovaj dio godine već tradicionalno poznat, „valentinovski“ susret za mlade grada Splita i okolice. Zabavnim igrama i ostalim veselim sadržajem, Nadzemljaši su stvorili zaista ugodno i bezbrižno ozračje koje je sigurno dobrodošlo svim prisutnima pritisnutim ispitnim rokom.

Mladi iz Hrvatskog Nadzemlja u srijedu, 18. siječnja 2017. godine, napunili su dvoranu Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu po prvi put u novoj kalendarskoj godini. Tema je bila „Nada“. „Krist - naša Nada“ geslo je ovogodišnjeg susreta mladih u gradu heroju Vukovaru pa je stoga s pravom otvoreno pitanje što je zapravo nada i kakva bi trebala bit nada jednog kršćanina.

Susret je pjesmom otvorio Skac Bend, a Nadzemlje prigodnom pjesmom o Vukovaru i filmom koji je parodirao vremensku prognozu. „Dok god ima nade, nema tko sreću da nam krade“ jedna je od misli voditelja prognoze te nam tako ciklona loših vijesti i crveni meteo alarm prikazani u njoj ne mogu nanijeti veliku štetu

Kampanja "Usudi se"

19 Siječanj 2017

Hrvatsko Nadzemlje objavljuje početak motivacijske kampanje "Usudi se"!

Kampanja "Usudi se" ima za cilj nastaviti s porukom koju motivacijski video nudi - krenuti za svojim snovima, potaknuti ljude da djeluju i da budu aktivni na različitim područjima: sport, vjera, obrazovanje, obitelj, društvo, glazba, film, mediji i ostalo.

Kampanju "Usudi se" provodimo preko društvenih mreža (Facebook, Instagram...), a zajednička poveznica je #UsudiSe. Sudionik kampanje treba objaviti na društvenoj mreži sliku ili kratki video onoga čime se sudionik kampanje bavi i na što želi pozvati ljude da se usude, uz kratki opis i #UsudiSe.

Hrvatsko Nadzemlje po posljednji je put u ovoj godini užarilo atmosferu do zadnjeg mjesta u popunjenoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. 'Užarilo' je, doista, prava riječ – naime, tema ovomjesečnog susreta na top ljestvici je kako crkve, tako i svjetovnih krugova. „Zavedi me, razvedi me“ bio je službeni naziv ovog susreta na kojem su otvorena brojna pitanja o braku, njegovim krizama i, nažalost, u Hrvatskoj sve češćim i češćim rastavama.

Mladi Hrvatskog Nadzemlja i ovog su mjeseca u srijedu, 16. studenog, privukli brojnu publiku u dvoranu Nadbiskupijskog sjemeništa. Tema ovomjesečnog susreta bila je smrt. „Je li smrt kraj ili možda početak?“ – pitanje je koje je bilo glavni predmet rasprave tribine.
 

U srijedu, 19. listopada 2016., ekipa Hrvatskog Nadzemlja vratila se u, ponovno prepunu, dvoranu Nadbiskupijskog sjemeništa kako bi otvorila svoju novu, čak sedmu sezonu. Prvi susret mladih grada Splita i okolice nosio je naziv "A di ćeš?". Ključno pitanje na koje je cilj bio dati odgovor bilo je "Ostati ili otići iz Hrvatske?" - pitanje koje danas zaista u širokom okviru zaokuplja sve mlade.

Startaj novu nadu

hešteg papir

Kampanja “Startaj novu nadu” traje do 28. veljače i do tog datuma potrebno je prikupiti minimalno 1000 narudžbi Startas tenisica s logotipom SHKM-a u Vukovaru. Dio prihoda od prodanih tenisica donirat ćemo vukovarskoj bolnici, a samim uključivanjem u kampanju, potičemo rad tvornice Borovo.

Sve što je potrebno jest nekoliko klikova na https://www.indiegogo.com/projects/startaj-novu-nadu-shkm-2017--2#/ i kreditna kartica. Ukoliko netko nema kreditnu karticu a želi naručiti tenisice, neka nam se javi na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..