Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

pp

pp3

pp4

pp2

U četvrtak u kapelici bl. Ivana Merza u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema je Ćakule bila “Mnogovrsnosti izričaja moderne duhovne glazbe. Od liturgije do koncerata i festivala.”.

Na Ćakuli su sudjelovali voditelji župnih glazbenih sastava s područja Splita. Don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih, govorio je o liturgijskom mjestu glazbe i novim prilikama za razvoj duhovne glazbe u modernom svijetu. Istaknuo je važnost pojašnjenja liturgije za sve zborove koji animiraju liturgijska slavlja i voditelje ohrabrio da slobodno traže stručna mišljenja i usvajaju nova znanja.

U studentskoj kapelica "Bl. Ivana Merza" na Kampusu u četvrtak je održana "Ćakula s duhovnikom" na temu "Novi izazovi za pastoral mladih u 2017. godini". Na samome početku “Ćakule” okupljenima se obratio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik Ureda za pastoral mladih koji je pozdravio mlade koji su došli i izrazio želju da se svi koji djeluju u pastoralu mladih međusobnu upoznaju i surađuju.

U ponedjeljak, 21.11.2016., u studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u sklopu ćakule s duhovnikom prikazan je dokumentarni film "Ovčara-neispričana priča". Organizatori su bili Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Studentski centar Split i Hrvatska udruga Benedikt. Riječ je o dokumentarnom filmu o stradanju na Ovčari kod Vukovara od 18.11. do 20.11.1991.

U četvrtak, 14.4.2016., u studentskoj kapelici na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema ćakule bila je "Duhovni poziv vs. duhovni (ne)odaziv", a predavač je bio mr.sc. don Jure Bjeliš, ravnatelj sjemeništa u Splitu i povjerenik za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije.

Život sv. Faustine Kowalske

10 Ožujak 2016
U četvrtak, 10. ožujka, u kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu održana je ćakula s duhovnikom. Tema ćakule je bila život svete Faustine Kowalske, a voditelji teme su bili don Mihael Prović, studentski kapelan i Marija Bašić, katehistica. Don Mihael je predstavio Svjetski dan mladih i susret s papom Franjom u Poljskoj, a gđa. Marija upoznala je mlade s velikom poljskom sveticom Faustinom Kowalskom.
 
Susret je glazbeno animirao VIS "Znak mira" s Pujanki.

Kome je potrebno milos­rđe?

17 Siječanj 2016

U ned­jelju, 17.1.2016., održana je prva ovo­godišnja „Ćakula s duhovnikom”. Sus­ret je održan u Stu­dentskom pas­toral­nom cen­tru „Bl. Ivan Merz“ na Kam­pusu, a tema sus­reta je bila ”Kome je potrebno milos­rđe?”.

Startaj novu nadu

hešteg papir

Kampanja “Startaj novu nadu” traje do 28. veljače i do tog datuma potrebno je prikupiti minimalno 1000 narudžbi Startas tenisica s logotipom SHKM-a u Vukovaru. Dio prihoda od prodanih tenisica donirat ćemo vukovarskoj bolnici, a samim uključivanjem u kampanju, potičemo rad tvornice Borovo.

Sve što je potrebno jest nekoliko klikova na https://www.indiegogo.com/projects/startaj-novu-nadu-shkm-2017--2#/ i kreditna kartica. Ukoliko netko nema kreditnu karticu a želi naručiti tenisice, neka nam se javi na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..